תוכן AI

תוכן AI מנצח: מכפילים תנועה אורגנית בעזרת AI

Take Aways למנהלים:

הנתונים מראים שה-AI לא רק "מאיץ" הפקת תכנים, אלא מהווה גיימצ'יינג'ר משמעותי בעולם התוכן:

כשקצב פרסום התוכן עולה ב-40-50%, גם גידול של 5% בשנה בטראפיק לאתר יכול להיות מתורגם למאות אלפי כניסות והכנסות מוגברות בשווקים תחרותיים. יותר יחידות תוכן בפחות כסף = נתח-שוק אורגני רחב יותר.

החיסכון בעלויות הפקת התוכן מאפשר להשקיע בעריכה מקצועית וב-QA מבלי להגדיל תקציבים.

מנגנון עריכה ובדיקת עובדות אנושי עוזר בעמידה בעקרונות ה-‎ E-E-A-Tומצמצם סיכון לעונשים מצד גוגל בהשוואה לתוכן אנושי שאינו נבדק ומנוטר.

זמן תגובה קצר = ניצול טרנדים והשתלטות על ביטויים לפני המתחרים.

אופטימיזציה מונחית-נתונים = דירוג יציב גם בזמן עדכוני גוגל משמעותיים.

בשוק ה- B2Bהתחרותי של 2025, ה-שאלה בעולם השיווק הדיגיטלי כבר אינה האם לשלב AI  גנרטיבי, אלא כמה מהר ואיפה להציב את הגבולות. על פי דו״ח Verizon Business, כ-38% מהחברות הקטנות והבינוניות כבר מטמיעות בינה מלאכותית בתהליכי השיווק, הגיוס ושירות הלקוחות שלהן, נתון שזינק ב-12 אחוז בתוך שנה אחת. האנליסטים של חברת Forrester  צופים כי תקציבי ה- SEOישולשו עד סוף שנת 2025 כתוצאה מחדירת AI למערכות החיפוש החדשות.

מגמה זו כבר משתקפת בעולם התוכן. מחקר רוחב של Ahrefs שכלל ניתוח 900 אלף דפים חדשים באתרים באפריל 2025 מצא כי 74.2% מהעמודים מכילים תוכן שנוצר (לפחות חלקית) ב-AI. במחקר נפרד, שהקיף 3,000  אתרים ו-900 אנשי שיווק, עלה כי78.4 % מהדפים החדשים כוללים טקסט שנוצר בבינה מלאכותית, ו- 87%מאנשי השיווק הדיגיטלי משתמשים ב-AI בשלבי ההפקה. במילים אחרות, רוב השוק כבר "עף" על כלי ה-AI , והשאר מסתכנים בלהשתרך הרחק מאחור.

מעבר להיקף, ניכר גם יתרון בביצועים: על פי המחקר העדכני של Ahrefs, אתרים שמטמיעים תוכן AI גדלו אורגנית בקצב של 29.08% לעומת 24.21% בלבד באתרים שהתוכן שלהם לא עשה שימוש בכלי AI, פער של כ-5%. הסיבה העיקרית לכך היא שקצב הפקת התוכן שלהם גבוה בכ-42% הודות לאוטומציה של התחקירים, הכתיבה והאופטימיזציה של התוכן .

עבור חברות B2B נתונים האלה מוכיחים כי מי שלא משתמש ב- AIנשאר מאחור בהיקף, במהירות ובנתח הנראות שלו אונליין.

מספרים, מגמות ותובנות ממחקר Ahrefs

במחקר שערכה Ahrefs, נאספו 879 תשובות ממומחיSEO  ותוכן אתרים מרחבי העולם (דצמבר 2024 – פברואר 2025), מרביתם עובדי מחלקות שיווק פנים-ארגוניות בדרג ניהול הביניים בארה״ב. צוות המחקר שילב נתוני טראפיק אורגני מפלטפורמתAhrefs  עצמה כדי להשוות את ההבדל בין ביצועי האתרים בפועל בין אתרים שמשתמשים בתוכן AI לכאלה שאינם משתמשים בו.

כאמור,87%  מהמשיבים ענו שהם כבר משלבים AI בשרשרת ייצור התוכן שלהם, ורק13% עדיין לא. 97% מהארגונים עורכים ובודקים את התוכן לפני הפרסום, ורק 4% מעלים "תוכן AI טהור", ללא מגע יד אדם. מתוך הנשאלים בסקר, התברר כי 80% מהם עורכים בדיקת עובדות לפני העלאה לאוויר.

תוכן AI מנצח

האימפקט העסקי – יתרון צמיחה מוכח

כאמור, המחקר מצא כי אתרים המייצרים תוכן בעזרת AI השיגו צמיחה שנתית חציונית של 29% בטראפיק אורגני לעומת 24% באתרים שבתוכן שלהם לא נעשה שימוש בכלי AI, פער של 5 אחוזים לטובת ה-AI. החברות המשתמשות בכלי AI פרסמו בממוצע 17 מאמרים בממוצע לחודש, לעומת 12 בלבד בקבוצה השנייה, הבדל של כ-42% יותר תכנים על אותו ציר זמן.

ויש גם הבדל כספי – כתיבת מאמר אנושי עולה בממוצע פי 4.7 מאשר טקסט שנוצר באמצעות AI, בחישוב שכולל תחקיר, כתיבה ועריכה. עם זאת, בשל כמות התוכן שנוצרה, סך ההוצאה השנתית על תוכן היתה כמעט זהה בין שתי הקבוצות. השימוש ב-AI הפנה את החיסכון הכספי לצורך הגדלת נפח פרסום התכנים.

אמנם 3.8% מהאתרים המשתמשים ב-AI דיווחו על ענישה מצד גוגל (Manual Action) לעומת רק 3% מהאתרים שאינם משתמשים ב-AI, אך זהו פער זניח סטטיסטית. לעומת זאת, 40% מהאתרים שאינם משתמשים בכלי AI נפגעו מעדכון הליבה האחרון של גוגל, לעומת 36% בלבד מהאתרים הכוללים תוכן AI.

התברר בקרב המשתתפים במחקר כי החסם העיקרי נגד שימוש בכלי AI הוא החשש לאי-דיוקים (60%) ולמיסאינפורמציה (62%) , נתון שמסביר את השיעור הגבוה של ההשקעה בעריכה ידנית של התכנים.

 

פרופיל הכלים – מי באמת כותב?

כלי ה-AI המוביל על פי המחקר של Ahrefs הוא ChatGPT , בו השתמשו הנבדקים ב-44% מהמקרים. ג'מיני של גוגל הגיע למקום השני הרחק מאחוריו, עם 15%, ולמקום השלישי הגיע Claude, עם 10% מהנבדקים העושים בו שימוש. בסך הכל זוהו 94 כלי AI שונים שהנבדקים עשו בהם שימוש לצורך יצירת תכנים לאתרים שלהם.

למה AI מאיץ צמיחה – תפוקה, מהירות ואופטימיזציה

כיצד קיצורי הזמן שמאפשרים כלי ה-AI משתלבים עם דרישות ה- Helpfulness וה-Satisfying User Intent של גוגל, ואיך אפשר לבנות מנגנון שיאזן בין יעילות ה"מכונה" לעומק האנושי?

קיצור Time-to-Market – לחטוף את הטרנד לפני המתחרה

מחקר של Adobe הראה שאנשי שיווקB2B  שהחלו להשתמש ב-AI גנרטיבי בתהליכי הפקת התוכן שלהם חסכו 114 דקות בשבוע בפרסום תוכן, שהצטברו לחיסכון שנתי של$3,520  לעובד בקו-ראשון. 86% מאנשי השיווק שנשאלו דיווחו שכלי ה-AI חוסכים להם לפחות שעה עבודה ביום במשימות קריאייטיב, ושהדבר מפנה זמן למחקרי שוק, בניית אסטרטגיות, ועוד.

בפועל, חלון הזמן מרעיון לתוכן ועד לאינדוקס ראשון של התוכן על ידי גוגל מתקצר מימים לשעות. קיצור של 24-48 שעות באינדוקס עשוי להקדים כניסה לנישה או "רכיבה" על טרנד שוק חשוב ולהבטיח רווחיות לפני שהמתחרים מספיקים להגיב.

"Helpfulness" על סטרואידים

כלי AI מהדור החדש כבר מתחילים להבין ולהתייחס ל"צבירי" תוכן (Content Clusters), חיפושים בעלי כוונות מרובות (Multi-Intent SERP) והשוואות מול דפי מתחרים בזמן אמת, מה שמאפשר יצירת תוכן שייכנס ל"מסלול מוגבר" לפסגת תוצאות החיפוש ו/ או לתוצאת ה-Ai Overview המודגשת בגוגל. זה מאפשר לתקן מיידית או תוך זמן קצר פערי E-E-A-T, במקום לחכות לדו”ח Search Console שיציג את התוצאות מאוחר יותר.

ניתן להזין את הנתונים מתוצאות החיפוש ישירות אל כלי ה-AI, כך שיוכל לספק מייד דיוקים ותוספות לתוכן על פי הנדרש כבר בטיוטה הראשונה של התוכן. כך התוכן מגיע מראש לאתר כשהוא מותאם לתחרות – תהליך שהיה לוקח לבן אנוש שבועות, ולפעמים חודשים.

איך האלגוריתם המעודכן של גוגל משנה את מפת התנועה האורגנית

על פי ניתוח של SEMRush, כ-13.14% מהחיפושים בדסקטופ בארה"ב הציגו תוצאות AI Overview (AIO) כבר במרץ 2025. מחקר רחב יותר שבדק חיפושי סלולר ודסקטופ מצא שתוצאות ה-AI מופיעות כבר בכ-55% מכלל השאילתות הגלובליות, גידול מצטבר של 115% מאז העדכון של מרץ 2025. גם בישראל אנו רואים יותר ויותר תוצאות AIO מדי חודש.

מחקר זה, שניתח 300 אלף מילות מפתח, הראה ירידה ממוצעת של 34.5% ב-CTR – ההקלקות על התוצאות, כאשר AIO נוכח בדף, 20-40% ירידת טראפיק. המשמעות היא שגם אם האתר שלכם עדיין נהנה ממיקום טופ 3, הופעת AIO מעליכם חותכת עד שליש מה-CTR שהיה לכם עד כה.

החל מ-יוני 2025 גוגל החלה לספור קליקים, הופעות ומיקומים מה-AI Mode שלה בתוך דוחות ה-Performance. עם זאת, אין אפשרות לראות פילוח נפרד, משום שהנתונים נכללים בסכומים הכלליים.

המשמעות היא שבאתרים רבים רואים קפיצה חדה בקליקים, שיכולה לנבוע מהוספת נתוני ה-AI Mode ולאו דווקא משיפור הנובע מה-SEO ה"רגיל". אסטרטגיית "Rank-for-AIO" ומעבר מביטויי חיפוש רוויים תוצאות AIO לטובת ביטויי "כסף" – ביטויי זנב ארוך מסחריים יותר, יכולים להחזיר את מאמצי השיווק שלכם ברשת לרווחיות.

עדכון ליבה מרץ 2025 “People-First” והסיכון לתוכן  AI

עדכון הליבה לאלגוריתם שלה שגוגל הריצה במרץ 2025 נועד, לדבריה, "לתגמל תוכן מועיל, אמין וממוקד-אדם".

סקרי SISTRIX ו-MarketingAid  מצאו שאתרי Affiliate דלי-ערך או דפים שנוצרו אוטומטית נפגעו משמעותית מהעדכון, בעוד שאתרים שעשו שימוש בתוכן AI אך ערכו אותו כך שיעמוד בסטנדרטים של E-E-A-T ספגו פגיעה נמוכה יותר או אפילו התחזקו. תנודתיות חזקה במיוחד נרשמה בכ-100 אלף מילות-מפתח, בעיקר בתחומי הבריאות, הפיננסים וה-אי-קומרס.

בשורה התחתונה ניתן להבין מכך שגוגל לא "מענישה" אתרים בשל שימוש בתוכן AI,  אלא רק עבור תוכן שאינו עומד בסטנדרטי איכות, אמינות ומקצועיות. זוהי עוד הוכחה לכך ששילוב AI עם עריכה של מומחה הוא מסלול בטוח יותר משימוש בתוצרי AI גולמיים.

וכולנו שמחים לגלות שה-AI Overviews וה-AI Mode דוחקים אמנם את התוצאה האורגנית ה"קלאסית" כלפי מטה, אך גם פותחים סוג תצוגה חדש בעל פוטנציאל אפילו גדול יותר להביא תנועה לאתר ולהשיג נראות טובה בחיפושים. מי שמצליח לעמוד בתנאים יהיה הראשון ליהנות מהטראפיק החדש, בעוד שהמתחרים יוותרו עם השאריות.

E-E-A-T – איכות ואמון

גוגל הבהירה במאי 2025 שהאלגוריתם שלה "אדיש לאופן יצירת התוכן" ומתגמל תוכן “people-first” – כלומר, נכתב עבור בני אדם בשפה טבעית ואנושית, מועיל, אמין ומראה מומחיות‏. היא הרחיבה את סעיף ה-Fake E-E-A-T של האלגוריתם, ובודקי האיכות שלה נדרשים כעת לסמן דפים שיוצרים אשליה של אמינות (Credibility Theatre) באמצעות חתימות של מומחים שאינם קיימים או נתונים לא-מאומתים.

המשמעות היא שלא מספיק להדביק שם של מומחה למאמרים שלנו, אלא נדרשות ראיות אמיתיות לניסיון, קישור למחקר מקורי, אסמכתאות ושקיפות. קהל היעד נעשה אף הוא חשדן וזהיר יותר, ומחקרים מראים שהדבר משפיע על נכונותו להאמין למידע שנמצא באתרים ולסמוך על מי שמציג אותו.

ההמלצה היום לחברות היא לבנות מאגרי מידע פנימיים של מחקרים, תרשימים, מפרטי מוצרים, קייס סטדיז וכד', וכשעובדים עם AI ליצירת תכנים, לחבר את הכלי למאגר כדי שיוכל לדלות ממנו נתוני אמת עם אסמכתא.

כמובן שיש להגדיר איש מקצוע שיעביר עין של מומחה על התוכן לפני פרסומו. ‏הוסיפו חתימת מחבר וביו, כולל תארים, רשיונות, פטנטים, מחקרים, מאמרים ופרופיל לינקדאין.

הבנצ'מרקס החשובים ביותר הם:

85% מהתוכן עם חתימת מחבר מומחה.

יחס של 1:150-200 בין ציטוטי מחקרים לשאר הטקסט.

מהירות הפרסום לא קודמת לדיוק ובדיקת עובדות.

0 "ענישה" מצד גוגל (manual actions).

ב-2025 תוכן AI ללא "רשת בטחון" של E-E-A-T מסכן אתכם לא רק בירידה בדירוגים, אלא במשבר אמון מול גוגל. ארגונים שמטמיעים מנגנון היברידי של כתיבה באמצעות AI בהתסמך על מידע פנימי, ביקורת מומחה ובדיקת עובדות אנושית נהנים משני העולמות: גם קצב וגם אמון.

אי-דיוק, הטיה ומיסאינפורמציה הם לא באגים שוליים, אלא סיכון עסקי שמוכפל ככל שאתם יוצרים עוד ועוד תוכן. המשימה שלכם היא להטמיע מנגנוני בקרה שימנעו או יפחיתו למינימום את הסיכון.

 

לאן השוק מתקדם עכשיו?

מעתה ואילך, כל תכנית תוכן שאינה כוללת AI מעמידה אתכם הרבה מאחורי המתחרים. כזכור, תחזית Forrester Predictions 2025 מזהירה כי תקציבי SEO עתידים לגדול פי 3 עד סוף 2025 בעקבות הצורך "לחמש" אתרים מול חיפושי AI  ומודלי צ’אט שונים. זה סיגנל ברור לבנות כעת קייס עסקי להגדלת תקציבים בזמן שמתחרים מסויימים עדיין מתלבטים.

ניתוח Semrush גילה שה-Growth הגבוה ביותר בתוצאות AI Overviews הוא בתחומי המדע (20.33%), הבריאות (22.27%) והחברה (18.83%) – בדיוק התחומים עתירי-אמון שבהם טעויות הן הרות גורל.

מחקר Conductor שבדק 118 מיליון מונחים (ממאי 2025) הוסיף כי 35% מהשאילתות בתחום הביוטק ו-31% מהשאילתות בתחום החינוך כבר מפעילות תוצאות AI, וכך גם שירותי (30%) ובנקאות (21%).

המסקנה היא שחברות וארגונים הפועלים בתחומים אלה חייבים לתכנן אסטרטגיית "AIO Ready" בתוך חודשים ספורים, ולא שנים. מי שלא יעשה זאת, יאבד נראות ברשת ומהר. יש לקחת בחשבון רענון תחזיות פיננסיות והערכות תקציבית לעובדה זו בהקדם.

מסלול פעולה מומלץ לארגונים: ‏להאיץ תוכן עם AI מבלי לאבד שליטה, אמינות או  ROI

כדי שלא יאבדו ימי עבודה בין יצירת טיוטת התוכן לפרסום, מומלץ לאמץ מנגנון בדיקה קבוע בן חמישה שלבים המתוזמן ל-24 שעות לכל היותר:

  1. זיהוי טענות (Claim Detection) – כלי ה-AI מאתר אוטומטית כל מספר, ציטוט או נתון שמחייב אסמכתה.
  2. התאמת מקורות (Source Matching) – שירותים כמו FactGPT או Perplexity API משלימים בתוך עשר דקות הוספת קישור של כל טענה למקור חיצוני אמין.
  3. סקירת מומחה (Expert Review) – העורך המקצועי מעיר ומתקן, ומאשר. התהליך צריך להיות מוגבל לעד שש שעות כדי שלא יעכב את זרימת התוכן.
  4. ציות ו-Schema – יצירה באמצעות בוט AI של תגיות מטא, סכימות – כולל ‎author, ‎citation  , sameAsוכו', ומריץ בדיקת תאימות למבנה הסכמה. שלב זה יכול לקחת עד שעתיים.
  5. פרסום ומעקב – (Publish & Monitor) – הטקסט עולה לאתר, ודשבורד ב-Looker Studio  עוקב אחר דירוגיו ושולח התראות על כל חריגה במיקומים או באחוזי ה-CTR. בניית מנגנון המעקב אורכת כשעה לכל היותר.

 

כלים שיכולים לעזור

על-מנת להפעיל פס ייצור תוכן-AI יעיל באמת, לא די בבחירה אקראית של יישומים. יש לבנות מאגר של כלים, שבו כל כלי פותר ומסייע באחד השלבים של מנגנון הפעולה, ממחקר לפני הכתיבה ועד למעקב אחר הביצועים אחרי הפרסום. כך נראה הרכב מומלץ ל-2025:

מחקר מקדים באמצעות Ahrefs AI Content Helper
בדיקת מילות-המפתח וכוונות החיפוש. הכלי של Ahrefs בודק קלאסטרים של ביטויים ומנתח בזמן-אמת את כוונת החיפוש (מידע, רכישה, השוואה), כך שהכותב מקבל בריף ממוקד.

טיוטה ראשונית ContentShake AI
יצרני תוכן מתחילים או צוותים קטנים יכולים להיעזר ב-ContentShake שמייצר בלחיצה אחת שלד מאמר, כותרות משנה ואף קוביית FAQ מותאמתSEO . גם אם אתם לא מומחי תוכן, תוכלו בעזרת כלי זה לעבור מדף "חלק" לטיוטה שימושית בתוך דקות.

אופטימיזציה לפני פרסום  Surfer AI 
כלי זה מנתח את עמודי המתחרים ומדגיש פערי E-E-A-T, כמו גם צפיפות מילות-מפתח וקוד סכימה חסר.

בוט מחקר  Perplexity Enterprise 
בוט ה- Perplexityשולף תשובות עם הפניות מלאות, יתרון עצום בבדיקות עובדות ובציטוט מקורות אמינים.

מעקב Semrush AIO Tracker
המודול החדש של Semrush מזהה אילו מילות-מפתח מקבלות תצוגת AI Overview ומתריע על ירידתCTR , כך שאפשר להגיב לפני שהטראפיק נפגע.

כך בונים מערך תוכן AI שחוסך זמן, משפר דירוגים ומנטר סיכונים. אין עדיין בנמצא כלי אחד מושלם לכל הפעולות, ולכן חשוב לבחור את הכלי הטוב ביותר לכל פעולה ולכל שלב במנגנון הפקת התוכן.

 

המחקרים חד-משמעיים:

ה-AI כבר אינו סתם צעצוע ו-nice to have, אלא הפך לברירת מחדל וכלי בסיסי לשימוש עבור הפקת תוכן ממיר שגוגל אוהבת ומקדמת. הערך הרב ביותר שיופק ממנו יגיע למי שיצליח לחבר עומק, ידע ומומחיות אנושית עם היעילות והמהירות של ה-AI. אם תיישמו מנגנון עבודה נכון, תמדדו ותעקבו אחר המשך ההתפתחויות בתחום, תיהנו מצמיחה מואצת גם כאשר עמודי התוצאות במנועי החיפוש ימשיכו להשתנות והאלגוריתמים שלהם יתעדכנו שוב ושוב. וכדאי לעשות זאת לפני שהמתחרים יגיעו לאותן המסקנות ויעלו שוב את רף הכניסה.

למה כל זה חשוב לך?

כי כשמשקיעים זמן רב בהתעמקות בדו"ח האנליטיקס וביצירת תוכן, אנחנו רוצים הוכחה לכך שהמאמצים שלנו נוגעים באנשים אמיתיים, בקהל היעד שלנו. במקום לבזבז שעות על מציאת זווית חדשה או ניסוח עוד פסקה, כלי ה-AI משחררים אותנו להתמקד בשאלות העמוקות יותר – מה באמת כואב ללקוחות, ואיך אנחנו יכולים לתת תמענה לכאב הזה באופן מיידי ומעמיק.

היתרונות חורגים מהזמן והכסף. שימוש מושכל ב-AI מונע את המרדף המתמיד אחרי אלגוריתמים משתנים, ממש כפי שמי שעבד חכם עד כה גילה כי שד ה-AI אינו נורא כל כך, מכיוון שהתכנים עדיין עומדים בסטנדרטים ועובדים אפילו טוב יותר בגוגל ובחיפושי ה-AI בעת הזו.

המודל ההיברידי – מכונה+אדם – מאפשר להגיב כמעט בזמן אמת לעדכונים, לבדוק רעיונות ולהישאר בצד הנכון של עולם התוכן. הוא גם מפחית שחיקה בצוות – נותנים למכונה לטפל בצדדים הטכניים והמשעממים, ולאנשים להתמקד בקריאייטיב, בקשר האישי עם לקוחות ובחשיבה אסטרטגית ארוכת טווח.

ויש כאן גם אלמנט של מוניטין ואמון – תוכן שמופק מהר אך עובר ליטוש אנושי מקנה מוניטין של אחד שיודע לצעוד עם הזמן ולהיות ער לטכנולוגיה, אבל לא מתמסר לה בעיניים עצומות. זה משדר ללקוחות שאנחנו מכבדים אותם ואת האינטליגנציה שלהם, עומדים מאחורי כל מילה ומבינים שהזמן שלהם יקר בדיוק כמו שלנו. והם יעריכו את זה ויתגמלו אותנו בהתאם.

שאלות נפוצות - FAQ:

האם גוגל יכולה להעניש אתר שמפרסם תוכן AI גולמי ללא עריכה אנושית?

גוגל אינה מתנגדת לעצם השימוש ב-AI, אבל אם הטקסט מלא בטעויות, משוכפל או חסר ערך מוסף, מנגנון ה- Helpful Contentוהעדכונים הבאים של האלגוריתם עלולים להוריד דירוג ואף לגרור ענישה.

מה ההבדל המעשי בין כלי LLM לבין כלי RAG‎ (Retrieval-Augmented Generation)?

מודל LLM מסתמך על זיכרון ועלול להמציא עובדות, בעוד שכלים מבוססי- RAGשואבים מידע ממאגרי נתונים או מסמכים ארגוניים. השילוב בין שני סוגי הכלים מקטין טעויות והמצאות (הזיות) של הכלים ומעלה אמינות, במיוחד בתחומים קריטיים כמו בריאות ופיננסים.

מה צפוי בעדכון הליבה הבא לגבי תוכן שנוצר ב-AI?

נראות ה- AI Overviewsממשיכה לעלות, ולכן גוגל צפויה לחדד עוד יותר סינון דפים הדלים. בערך. אתרים שמשתמשים בעריכה אנושית אמורים לעבור את העדכון בשלום, כל עוד הם שומרים על איכות חוויית המשתמש.

האם אפשר להרחיב את מנגנון ה-AI להפקת תוכן וידאו?

בהחלט! כלים כמו Runway או Pika ואחרים מסוגלים להפוך טקסטים לווידאו קצר. חשוב להוסיף כתוביות ו-Schema מסוג VideoObject.

איך מגינים על מידע רגיש בזמן שימוש בכלי AI בענן?

הפרקטיקה המומלצת היא יצירת מאגר מידע פרטי (Data Lake), חיבור ב-API עם הצפנת TLS ו-prompt filter שמוחק זיהוי אישי. כשמדובר במידע רגיש במיוחד, עדיף להריץ את המודל ב-VPC או בסביבת On-Prem עם תאימות SOC 2.

אחרי אילו מדדי מעורבות חדשים כדאי לעקוב בתקופה זו?

מעבר ל-CTR, מומלץ למדוד תנועה מ-AI Overview, זמן גלילה ממוצע, ו–Zero-Click Leakage – אחוז המשתמשים שעוזבים לאחר שנחשפו לתוצאת AIO מבלי להקליק על אף קישור. שילוב מדדים אלה בדשבורד GA4 יעזור לזיהוי מוקדם של אובדן תנועה.

לא בטוחים איך ומה לעשות? אשמח לבדוק את מצב הנראות שלכם ברשת ולייעץ לכם כיצד תוכלו לצמוח ולשפר אותה באופן משמעותי. השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

מאמרים נוספים לקריאה

רוצים להתייעץ איתי בכל הקשור לאתר שלכם? דברו איתי:

תפריט נגישות